De Alpacaboerderij
Lillerbaan 104
3950 Kaulille - België
Tel. +32 (0) 11 601 394
uitstap@alpacaboerderij.be

WebshopWinnaars PaasspeurtochtKalenderNieuwsbriefOpeningsuren
 Welkom op De Alpacaboerderij!
 De alpaca
 De boerderij
 Rondleidingen
 Individueel bezoek
 Activiteiten
 Eten en drinken
 Arrangementen
 In de winter
 Vakantiewoningen
 Vragen?
 Contact
 Voorwaarden

De boerderij

 

Hoe bedenkt iemand zich toch om alpacaboer te worden? Voor John was het liefde op het eerste gezicht toen hij in 1999 voor een stage op een alpacaboerderij in Australië aan kwam. Eenmaal weer thuis is hij direct het bedrijf gestart, zij het in eerste instantie als alpacascheerder. In 2001 is de boerderij in Kaulille aangekocht. Na de bouw van de grote stal, welke specifiek voor alpaca's is ingericht, kon de kudde uitgebreid worden.

 

Onze kudde bestaat uit zo'n 85 dieren. Ieder jaar worden er op De Alpacaboerderij ongeveer 30 veulentjes geboren. Alle veulens worden verwacht tussen mei en augustus.

Sinds 2004 geven wij rondleidingen op onze boerderij. Mede door de komst van Hanneke, met haar ervaring en opleiding op toeristisch-recreatief gebied, is De Alpacaboerderij inmiddels uitgegroeid naar een heuse activiteitenboerderij! Op deze website vindt u alle nodige informatie om een toffe daguitstap of een leerzaam weekendje weg te organiseren.