De Alpacaboerderij
Lillerbaan 104
3950 Kaulille - België
Tel. +32 (0) 11 601 394
uitstap@alpacaboerderij.be

KalenderNieuwsbriefOpeningsuren
 Welkom op De Alpacaboerderij!
 De alpaca
 De boerderij
 In de winter
 Rondleidingen
 Individueel bezoek
 Activiteiten
 Eten en drinken
 Arrangementen
 Vakantiewoningen
 Webshop
 Vragen?
 Contact
 Voorwaarden

In de winter

In de winter, tussen de herfstvakantie en het eerste weekend van april, staan onze alpaca's in de stal. Dit doen we niet omdat de alpaca's niet tegen het winterweer kunnen. Sterker nog, alpaca's vinden een mooie winterdag echt heerlijk (vrieskoude en sneeuw). Maar in de winter groeit het gras niet en hebben de dieren dus geen eten in de weides. Ook water geven in de weides is erg lastig als het vriest. Aan de weides wordt ook in de winter het nodige onderhoud gepleegt zodat de alpaca's in het voorjaar weer kunnen smikkelen van heerlijk vers gras en onze bezoekers weer kunnen genieten van de mooie weides.

Dit betekent ook dat de weides in de winterperiode gesloten zijn voor bezoekers. Activiteiten als Boerengolf en de Boeren 6kamp kunnen dan ook niet gedaan worden in deze periode. Maar we hebben wel een aantal leuke activiteiten welke we in de stal kunnen doen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten welke in de winterperiode te boeken zijn.

Individueel bezoek en kleine groepjes: Deze winter kun je onze alpaca's ook iedere zaterdag komen bezoeken in de stal! Via de Alpacantina en het winkeltje kun je naar de stal. Inkom bedraagt de reguliere € 3,- per persoon. Ook gaan we deze winter weer regelmatig toffe activiteiten organiseren. Check daarvoor de kalender op deze website.

Rondleiding: Je wordt ontvangen in onze verwarmde excursiezaal met een lekker kopje koffie of thee. Dit kan eventueel uitgebreid worden met bijvoorbeeld een heerlijk stuk appeltaart. Na de koffie gaan we naar een film kijken over de boerderij en de dieren. De gids vertelt je alles over de alpaca's en het ontstaan van de boerderij. In de stal en weide gaan we de dieren bekijken en we sluiten af in onze boerderijwinkel.
Duur activiteit: ca. 2 uur
Prijs: € 5,50 per persoon (groepsminimum: € 110,-)
Groepsgrootte: tot 80 personen

Cursus Alpacaboer: een ludieke en actieve rondleiding waarbij de deelnemers op een leuke manier kennis maken met de alpaca's en de verzorging en fokkerij hiervan. De deelnemers doen actief mee in de werkzaamheden. Op het einde van de cursus ontvangen de nieuw opgeleide alpacaboeren een certificaat.
Duur activiteit: ca. 2 uur
Prijs: € 13,- per persoon (groepsminimum: € 130,-)
Groepsgrootte: tot 20 personen


Alpacawandeling: gezellig samen met de groep en een aantal alpaca's gaan wandelen in de mooie bosrijke omgeving van De Alpacaboerderij: een unieke ervaring! Je krijgt eerst een korte uitleg over het gedrag van de dieren, de do's-en-don'ts, waarna jullie onder begeleiding van een gids vanaf de boerderij vertrekken voor een wandeling. Tijdens de wandeling doen we een korte stop op de picknickplaats waar we van een drankje (koffie, thee of fruitsap) kunnen genieten. De groep dient voor minimaal 75% te bestaan uit volwassenen.
Duur activiteit: 1,5 tot 2 uur.
Prijs: € 13,- per persoon (groepsminimum: € 130,-)
Groepsgrootte: tot 20 personen


Alpacagility: Bij deze activiteit is het de bedoeling om een alpaca over een hindernissenparcours te leiden. Een zigzagparcours, een wipwap en iets ogenschijnlijk simpels als een poortje zijn dingen die een alpaca niet dagelijks tegenkomt. Om het nog eens extra lastig te maken, maken we er natuurlijk wel een wedstrijdje van: wie is het behendigst met een alpaca?
Duur activiteit: ca. 1 uur (voor groepen tussen 15 en 20 personen 1,5 uur)
Prijs: € 9,00 per persoon (groepsminimum: € 90,00)
Groepsgrootte: tot 20 personen


Meewerken op de boerderij: lekker meehelpen met de verzorging van de dieren: stallen opkuisen, brokjes en hooi voeren, dieren buiten of juist binnen zetten enz. Centraal staat het werken tussen en met de dieren, maar niets moet. De kinderen bepalen vaak al doende zelf het programma van de uitstap. Op het einde van de uitstap ontvangen de kinderen een diploma alpacaboer.
Duur activiteit: ca. 1,5 uur
Prijs: € 9,00 per kind (groepsminimum: € 90,00)
Groepsgrootte: tot 20 kinderen


Verwen de Alpacafan
Zoek je een origineel cadeau voor een groot alpacafan of dierenvriend? Dan is dit arrangement ideaal! Wij ontvangen je met een fles Cava in de stal bij de alpaca's. Na een uitgebreide uitleg over onze dieren en boerderij, gaan we ook het indoor Alpacagility-parcours doen. Hierbij begeleid je een alpaca over een hindernissenparcours en er is volop tijd voor selfies! Ook is er mogelijkheid om de dieren uit je hand te laten eten. Aan het einde van het bezoek krijgt de alpacafan nog een leuk aandenken mee naar huis. 
Duur arrangement: ca. 2 uur
Prijs: € 149,00
Groepsgrootte: 2 personen


Korte rondleiding: je wordt ontvangen in de stal bij de alpaca's, waar we direct starten met de rondleiding. De gids vertelt veel leuke wetenswaardigheden over alpaca’s en over onze boerderij. Je komt tot aan het hek bij de alpaca's en misschien laten enkele zich wel aaien!
Duur activiteit: 45 minuten
Prijs: € 35,- voor de gids + € 1,50 per kind en € 2,00 per begeleiding
Groepsgrootte: tot 20 personen